Салвис Фарма съвместно с Novartis Consumer Health беше основен спонсор и съорганизатор на тържеството по случай 60-годишнината от създаването на Фармацевтичния факултет към Медицински университет – София.

Събитието се проведе в залата на столичния „Модерен театър“ в присъствието на повече от 250 гости – академичен състав и настоящи служители на Фармацевтичния факултет, фармацевти от цялата страна, възпитаници на факултета, почетни гости от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието, младежта и науката и Българския фармацевтичен съюз.

Академично слово по повод на събитието изнесе проф. Ламбов, декан на Фармацевтичния факултет. Приветствие отправи и ректорът на Медицинския университет, София – проф. Ваньо Митев. По повод на юбилея на Фармацевтичния факултет към МУ – София поздравления имаше от г-жа Десислава Аначкова, председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, г-н Сергей Игнатов, министър на Министерството на образованието, младежта и науката, и г-н Мирослав Ненчев – председател на Българския фармацевтичен съюз.

Специално приветствие поднесе и д-р Ева Борисова, управител на Салвис Фарма. Тя получи Почетния знак на Фармацевтичния факултет за специален принос в неговото развитие.

Гостите се насладиха и на специалното изпълнение на Хилда Казасян и бенд.

В неформалната обстановка на коктейла след събитието, в компанията на вдъхновителите на фармацията Гален и митичната и божествена Панацея, гостите обмениха актуални новини, размениха впечатления и мисли за развитието на факултета и фармацевтичния бранш.